Stop de opening van Lelystad Airport, eerst het luchtruim herindelen

Trotse Hattemer,

Hattem wordt, samen met Wezep, Wapenveld en Heerde, bijzonder geschaad door realisatie van de geplande vliegroutes voor Lelystad Airport. Zonder uw protest, zal in april 2020 Lelystad Airport open gaan. Vele vliegtuigen zullen dagelijks in grote aantallen laag over Hattem vliegen.

Vanaf de opening zal de frequentie gestaag worden opgevoerd naar 45.000 vliegbewegingen per jaar. Er is zelfs al doorgerekend naar 100.000 vliegbewegingen per jaar. Dit betekent voor ons mooie, rustige en veilige Hattem:

 • Ernstige geluidsoverlast
 • Vernieling van de prachtige natuur en rust op de Veluwe.
 • Schade aan gezondheid door grote hoeveelheden ultra-fijnstof voor u en uw kinderen
 • Veiligheidrisico’s doordat een laagvliegend vliegtuig bij problemen geen woonwijken meer kan ontwijken.
 • Economische schade door vermindering toerisme en recreatie
 • Waardevermindering van uw huis van 10% tot 30%.

HET KAN WÈL ANDERS

Het kabinet heeft namelijk de mogelijkheid om het Nederlandse luchtruim opnieuw in te delen, zonder laagvliegroutes. Deze herindeling kost tijd. Maar als Lelystad Airport vóór de herindeling opengaat is de motivatie weg om te zorgen dat er echt overal hoog gevlogen gaat worden. Van de geschiedenis van Schiphol leren we dat goede voornemens en afspraken vaak niets waard zijn en al helemaal niet worden gehandhaafd. Dus wij mogen met ons land, onze huizen, gezondheid en onze kinderen niets overlaten aan mooie beloften, het moet in één keer goed en anders niet.

Stichting HoogOverHattem

Stichting HoogOverHattem is opgericht door Hattemers, voor Hattemers en wil alle stadsgenoten mobiliseren om het volgende doel te bereiken:

 • Een effectieve, duurzame en veilige herindeling van het Nederlandse luchtruim, waarbij laagvliegen niet meer voorkomt. DAN –en pas dan!- de opening van Lelystad Airport.
 • Wij organiseren bijeenkomsten om mensen bewust te maken van de consequenties van de laagvliegroutes en verspreiden Informatiemateriaal.
 • Wij nemen actief deel aan de ‘Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen’ (=SATL), zowel organisatorisch en financieel.
 • Wij ondernemen concrete actie om politiekevertegenwoordigers op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau te te bewegen om op te komen voor de belangen van de burgers.
 • Wij ondersteunen juridische acties tegen laagvliegen.
 • Alle Hattemers zijn welkom bij de stichting HoogOverHattem.
 • Uw ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld.
 • Maak ons werk mogelijk en wordt donateur van HoogOverHattem voor € 25,- per jaar!

Op 30 oktober aanstaande organiseert HoogOverHattemeen bijeenkomst in de Marke. Om 19:30 is iedereen welkom.Het is de bedoeling dat dit een interactieve avond wordt waarin we samen kunnen bespreken, wat de gevolgen van laagvliegen zijn voor Hattem en wat voor stappen wij als bevolking nog kunnen nemen.Hattemse politici worden uitgenodigd om met de inwoners te spreken over de effecten van laagvliegen en wat de effecten zijn van het feit dat afgelopen week ook de provincie Gelderland zich heeft uitgesproken TEGEN de opening van Lelystad Airport zolang het luchtruim niet heringedeeld is en laagvliegroutes noodzakelijk zijn.

21 reacties op “Stop de opening van Lelystad Airport, eerst het luchtruim herindelen”

 1. Tegemoet komen aan het verlangen om te vliegen mag nooit als consequentie hebben dat er zoveel schade en nadeel wordt berokkend als nu al gebeurt.
  De dominantie van de neoliberale politiek heeft als uiting van machtsvertoon dat men zich nergens iets aan gelegen laat liggen. In een maatschappij van volwassen mensen misstaat die praktijk.
  Luchtvaart manifesteert zich als een vorm van egoïsme.
  Geven we daaraan toe, dan is het vliegensvlug met ons gedaan.

 2. Pingback: agen togel
 3. Pingback: Buy Guns In usa
 4. Pingback: url
 5. Pingback: dmt vape pen buy
 6. Pingback: look at more info
 7. Pingback: Study in Africa
 8. Pingback: Highbay
 9. Pingback: naga356

Geef een reactie